Fahéjas-nutellás torta recept
90 perc
A Fahéjas-nutellás torta hozzávalói:
175 g puha vaj/margarin
175 g cukor
3 tojás
200 g sütőporos liszt
1 tk sütőpor
2 tk őrőlt fahéj
4 ek tej
4 ek nutella
50 g mogyoró/dió
A Fahéjas-nutellás torta elkészítési módja:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki és sütőpapírral béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát. 2. Tegyük a vajat, a cukrot, a tojást, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a tejet tálba. Keverjük könnyűre és habosra. 3. Borítsuk a massza 3/4-ét a tortaformába, egyengessük el, majd kanalazzuk rá a nutellát 4 kupacban. Tegyük rá a maradék masszát, keverjük össze néhányszor hurkapálcával vagy fanyárssal, majd simítsuk el. 4. Hintsük meg mogyoróval/dióval. Süssük 60-70 percig, amíg felemelkedik, szépen megbarnul. Hagyjuk hűlni a tortaformában 10 percig, majd borítsuk ki, távolítsuk el róla a sütőpapírt, és sütőrácson hűtsük ki.
1. Ha nincs 20 cm-es formád, akkor %os arányban növeld vagy csökkentsd a hozzávalókat! (Így kisebben nem lesz túl magas, nagyobban meg lapos a süti)
2. Vigyázz, hogy a fahéjat utolsóként tedd bele, mert a tojásfehérjétől összeragadthat kis csomókba!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: huenya, 2007. szept. 23. 13:45
A fahéjas-nutellás torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.