Ostoros rétes recept
90 perc
Az Ostoros rétes hozzávalói:
Tészta:
4 dl tej
5 dkg élesztő
2 kk cukor
3 tjás sárgája
kb 60 dkg liszt
Krém:
25 dkg margarin
25-30 dkg cukor
5 dkg kakaó
Az Ostoros rétes elkészítési módja:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.hozzáadjuk a 3 tojássárgáját és a liszthez öntjük.Közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle és a másfélszeresére kelesztjük. Közben kikeverjük a margarint a cukorral és a kakaóval. A tésztát deszkára borítjuk és hat részre osztjuk. Egyenként ki kell sodorni,megkenni a krémmel és feltekerni. Ha már három készen van összefonjuk és így a másik hármat is. Kivajazott tepsibe tesszük és erős tűznél sütjük amíg piros nem lesz.Mielőtt teljesen megsülne megkenjük a tetejét cukros vízzel(ettől lesz fényes)és még öt percre visszatesszük a sütőbe.
Lehet hogy elsőre kicsit macerásnak tűnik de érdemes kipróbálni nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: carie, 2007. szept. 22. 16:43
Az ostoros rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.