Gyors almás recept
30 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
78 kcal
3 alma
fél citrom leve
4 tojás
5 evőkanál finomliszt
4 evőkanál kristálycukor
fél mokkáskanálőrölt fahéj
1 kiskanál sütőpor
A Gyors almás elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A citrom kifacsart levével meglocsoljuk,hogy ne barnuljon meg.A tojások fehérjét kemény habbá verjük.A tojássárgájákat a cukorral habosra kevjük.A fahéjat és a sütőport a lisztbe szórjuk,és összeforgatjuk.A tojássárgájába a lisztet és a felvert fehérjét felváltva,lazán belekeverjük.Egy kb 1 literes hőálló edényt margarinnal kikenünk,és a tésztából egy vékony réteget belekenünk.Erre jön egy sor almaszelet.Ezt ismételjük,amíg a hozzávalók elfogynak.A tetejére alma kerüljön!Sütőben kb.20-30percig sütjük 200fokon!
A sütemény tetejére tehetünk más gyümölcsöt is:banán,barack,szilva
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szabeebabee, 2007. szept. 22. 15:43
A gyors almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.