Almás kukoricasaláta recept
Az Almás kukoricasaláta hozzávalói:30 dkg mélyhűtött kukorica
1 szál sárgarépa
1 jonatán alma
5 dkg majonéz
1 dl tejföl
1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
Az Almás kukoricasaláta elkészítési módja:
A mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, az almát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát héjastól kockára vágjuk A majonézt kikeverjük a tejföllel, a mustárral, a citromlével és sóval ízesítjük. A mártásba keverjük a kukoricát, a sárgarépát és az almát. Legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 9b5d4bd293, 2006. aug. 25. 18:44
Az almás kukoricasaláta elkészítési módja és hozzávalói.