Epres-barackos-túrós-habos recept
Az Epres-barackos-túrós-habos hozzávalói:A tésztához:
25 dkg Rama margarin
1 tojás
2 dl tejföl
15 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A túrókrémhez:
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
2 marék áztatott mazsola
4 db tojás sárgája
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzadara
Valamint:
eperszemek
őszibarackkonzerv
A habhoz:
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsiben (azért közepes méretű a tepsi, hogy a túrós töltelék legalább 1 cm vastag legyen rajta) belenyomkodom a tésztát, elősütöm.
Elkészítem a túrós tölteléket úgy, hogy minden hozzávalót összekeverek, majd az elősütött tésztára kanalazom, elsimítom. Félbevágott eperszemekkel és őszibarackszeletekkel rakom ki, majd a sütőbe visszatolom, és 30-35 percet sütöm.
A tetejére a habot géppel jó keményre felverem, a megsült süteményre kanalazom, elsimítom, és visszatolom a sütőbe, de a hőmérsékletet visszaveszem 120 C fokra, és ezen már csak szárítom a habot 15-20 percig.
Kihűlés után vizes késsel szeletelem.
Az Epres-barackos-túrós-habos elkészítési módja:
A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom. A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsiben (azért közepes méretű a tepsi, hogy a túrós töltelék legalább 1 cm vastag legyen rajta) belenyomkodom a tésztát, elősütöm. Elkészítem a túrós tölteléket úgy, hogy minden hozzávalót összekeverek, majd az elősütött tésztára kanalazom, elsimítom. Félbevágott eperszemekkel és őszibarackszeletekkel rakom ki, majd a sütőbe visszatolom, és 30-35 percet sütöm. A tetejére a habot géppel jó keményre felverem, a megsült süteményre kanalazom, elsimítom, és visszatolom a sütőbe, de a hőmérsékletet visszaveszem 120 C fokra, és ezen már csak szárítom a habot 15-20 percig. Kihűlés után vizes késsel szeletelem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 22. 20:34
Az epres-barackos-túrós-habos elkészítési módja és hozzávalói.