Töltött paprika paprikás mártásban recept
A Töltött paprika paprikás mártásban hozzávalói:8 nagyobb paprika
15 dkg sárgarépa
1 szál póréhagyma
50 dkg darált hús
2 evőkanál ét olaj
2 gerezd fokhagyma
fél csokor kakukfű
1 tojás
só
A mártáshoz:
zöldpaprika
1 db vöröshagyma
3 dkg vaj
2,5 dl erőleves
1 dl tejszín
2 kávéskanál liszt
citromlé
A Töltött paprika paprikás mártásban elkészítési módja:
A paprikák kalapját levágjunk, belülről kivágjuk a magvakat, majd megmossuk. A sárgarépát, póréhagymát megmossuk és kis darabokra vágjuk. A darált húst forró olajban rövid ideig átsütjük, ehhez hozzákeverjük a zöldségeket, néhány pillanatig együtt sütjük a keveréket, majd tálra tesszük, hogy kihűljön. A fokhagymát préssel szétnyomkodjuk, a keverékhez adjuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük, megmossuk, felaprítjuk, és azt is beletesszük a keverékbe. Hozzáadjuk az egész tojást, szükség szerint sózzuk. A keverékkel megtöltjük a paprikákat, rátesszük a kalapokat. Megtisztítjuk a vöröshagymát, felaprítjuk, és forró olajban üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük az erőlevest, felforraljuk, majd beleállítjuk a töltött paprikákat, ezután lefedett lábasban kb. 20 percig pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy csak akkora lábast válasszunk, amibe a paprikákat szorosan egymás mellé tudjuk állítani, hogy párolás közben ne boruljanak el. Vegyük ki a paprikákat a lábasból, tartsuk melegen. A tejszínben keverjünk el 1-2 kávéskanál lisztet, habarjuk el a párolólében, majd forraljuk fel az egészet. A mártást citromlével, sóval, borssal ízesítsük. Öntsük a mártást tálba, állítsuk bele a paprikákat, esetleg díszítsük kakukkfűvel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 20. 16:29
A töltött paprika paprikás mártásban elkészítési módja és hozzávalói.