Supreme csirkemell rukkola-pestós tésztaágyon recept
A Supreme csirkemell rukkola-pestós tésztaágyon hozzávalói:2 db bőrös csirkemell a szárnytövekkel együtt
10 dkg vaj
kakukkfű
50 dkg spagetti tészta
olívaolaj
só
durva bors
10 dkg koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
A rukkola-pestóhoz:
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál dió
4 evőkanál parmezán sajt
15 dkg rukkola levél
1,5 dl extra szűz olívaolaj
só
őrölt bors
A Supreme csirkemell rukkola-pestós tésztaágyon elkészítési módja:
A csirkemelleket lefejtjük a mellcsontról, a bőrüket meghagyjuk. Jól befűszerezzük finomra vágott kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni kb. 5 percet. Felrakunk egy lábasban vizet forrni kevés sóval és olívaolajjal (ebben főzzük ki a spagetti tésztát.) A rukkolapestóhoz a megtisztított rukkolát a fokhagymával, a marmezánnal, a dióval és az olívaolajjal pépesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A csirkemelleket elkezdjük sütni a bőrével lefelé, majd ha már szépen megpirult, jön a másik oldal is. Ha megvolt a kérgesítés, akkor sütőbe tesszük (hőlégkeverés 180 C fok, kb. 10 perc). A csirkét kivesszük a sütőből, és pihentetjük 4-5 percig. A tésztánkat leszűrjük és beleforgatjuk az elkészített rukkola-pestóba. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a szeletekre vágott fokhagymát, ehhez dobjuk a félbevágott paradicsomot, és 3 perc alatt enyhén megfonnyasztjuk. A csirkemellet a pestós spagettivel és a koktélparadicsomos raguval tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 18. 13:46
A supreme csirkemell rukkola-pestós tésztaágyon elkészítési módja és hozzávalói.