Répatorta dióval, csokival és lekvárral recept
A Répatorta dióval, csokival és lekvárral hozzávalói:15 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál méz
5 vékonyabb sárgarépa reszelve
1 citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
őrölt fahéj
15 dkg dió durvára törve
4 db tojás
8 dkg csokipasztilla
só
Valamint:
meggylekvár
marcipán figurák
ehető fű
A Répatorta dióval, csokival és lekvárral elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához keverem a puha vajat, a mézet, a cukrokat, kikeverem. A sárgarépát lereszelem, összekeverem őrölt fahéjjal. A tojássárgájákhoz keverem a durvára tört dióval, citromhéjjal és a csokival együtt. Hozzáadom a lisztet és a sütőport, illetve óvatosan belekeverem a fehérjehabot is. Egy kisebb tepsibe (23 x 26 cm) sütőpapírt teszek, ebbe öntöm a masszát, elsimítom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 35 percet sütöm. Azért csak ilyen rövid ideig, mert lapos tepsiben sütöttem és nem tortaformában. Ha megsült a tészta, kiemelem, hosszában félbevágom és megkenem házi, darabos meggylekvárral az egyik felét. Ráteszem a tetejét, ezt is megkenem lekvárral, erre teszem az ehető füvet, majd az *óvodás is szebbet tud* marcipánfigurákat, meghintem színes cukrokkal, és készen is van.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 12. 21:15
A répatorta dióval, csokival és lekvárral elkészítési módja és hozzávalói.