Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal recept
A Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal hozzávalói:6 vastagabb szelet karaj
3-6 szelet sonka
reszelt sajt
leveles spenót
koktélparadicsom
újhagyma
só
bors
oregánó vagy bazsalikom
A bundázáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal elkészítési módja:
A vastagabbra vágott karajszeleteket egészen vékonyra és jó nagyra kiklopfolom. Mindkét oldalát megsózom, és a közepükre teszek egy kevés leveles-vágott spenótot, reszelt sajtot, fél szelet sonkát, újhagymát, félbevágott koktélparadicsomot. Meghintem őrölt borssal és oregánóval, majd a széleit behajtom és felgöngyölöm, hústűvel megtűzöm (jobb mint a fogpiszkáló, mert hosszabb és nem törik el), ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Bőséges, közepesen meleg olajban megsütöm. (Ne legyen forró az olaj, mert akkor a közepe nem sül át.) Köretként karikára vágott sült burgonyát, hagymakarikát és nyári salátát (kigyóubi, paradicsom, paprika, lilahagyma ecetes, cukros, bazsalikomos lében) kínálok.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 10. 07:33
A töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal elkészítési módja és hozzávalói.