Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal recept

Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal recept

A Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal hozzávalói:
6 vastagabb szelet karaj
3-6 szelet sonka
reszelt sajt
leveles spenót
koktélparadicsom
újhagyma

bors
oregánó vagy bazsalikom
A bundázáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


A Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal elkészítési módja:
A vastagabbra vágott karajszeleteket egészen vékonyra és jó nagyra kiklopfolom. Mindkét oldalát megsózom, és a közepükre teszek egy kevés leveles-vágott spenótot, reszelt sajtot, fél szelet sonkát, újhagymát, félbevágott koktélparadicsomot. Meghintem őrölt borssal és oregánóval, majd a széleit behajtom és felgöngyölöm, hústűvel megtűzöm (jobb mint a fogpiszkáló, mert hosszabb és nem törik el), ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Bőséges, közepesen meleg olajban megsütöm. (Ne legyen forró az olaj, mert akkor a közepe nem sül át.) Köretként karikára vágott sült burgonyát, hagymakarikát és nyári salátát (kigyóubi, paradicsom, paprika, lilahagyma ecetes, cukros, bazsalikomos lében) kínálok.


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook