Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Medvehagymás-sajtos kalács recept

Medvehagymás-sajtos kalács recept

A Medvehagymás-sajtos kalács hozzávalói:
* A tésztához:
* 25 dkg liszt
* 2 kávéskanál só
* 2 kávéskanál cukor
* 4 dkg puha vaj
* 1,2 dl tej
* fél csomag száraz élesztő
* A töltelékhez:
* 6 dkg olvasztott vaj
* 2 maréknyi apróra vágott medvehagyma
* 2 maréknyi reszelt sajt
* 1 kávéskanál só


A Medvehagymás-sajtos kalács elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, meleg helyen duplájára kelesztjük. A töltelékhez a sajtot és a medvehagymát egy tálban összekeverjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk egy lisztezett deszkán – téglalap alakúra. Meglocsoljuk a 6 dkg olvasztott vajjal, és egyenletesen megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük, végeit befordítjuk. A tekercset az egyik végétől 3 cm-re hosszában kettévágjuk, a két szálat összefonjuk. Még egy fél órát kelesztjük. Sütés előtt egy kis vajjal megkenjük a tetejét. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A medvehagymás-sajtos kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook