Sportszelet sportcsokis mázzal recept
A Sportszelet sportcsokis mázzal hozzávalói:A tésztához:
37 dkg liszt
5 dkg zsír
12 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 egész tojás
1/2 csomag sütőpor
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
8 dl tej
10 dkg liszt
25 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
1 rumaroma
A mázhoz:
5 dkg Rama margarin
3 evőkanál tej
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
3 darab sportszelet
A Sportszelet sportcsokis mázzal elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tészta alapanyagait annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen, majd 4 részre osztjuk, és 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben a lapokat megsütjük. A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukros-margarinos keveréket és az aromát. A mázhou a margarinhoz adjuk a tejet, a porcukrot, a kakaóport és felfőzzük, majd beletördeljük a csokikat, és jól elkeverjük. A lapokat betöltjük, a langyos mázzal bevonjuk, hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 11. 13:30
A sportszelet sportcsokis mázzal elkészítési módja és hozzávalói.