Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi célból tulajdonítanak el egy átlagos Facebook profilt? fórum

Mi célból tulajdonítanak el egy átlagos Facebook profilt? (beszélgetés)

10. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:32
Csalás szélhámossag.
ma 10:19
Ellopnak ezrével és eladják őket csalóknak csomagban. Nagy értéke van a régi facebook lapoknak, igazi ismerősökkel rendelkező profiloknak. Már mindenki vágja, hogy ha nincs semmi egy profilon, meg 2 koreai ismerőse van, akkor kamu. De magyar névvel, több éves posztokkal, 120 magyar ismerőssel már bekajálják, amit ír vagy árul, mert nem tudják, hogy csaló van mögötte.
8. michelle.r (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:07
A barátnőmmel is ez történt. Több százan jelentették az ismerősei közül, én írtam naponta egy levelet, válasz sem érkezett.
7. Channa* (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:05
Én is azt gondolom, hogy nem az FB tett a lakás hirdetés ellen, hanem inkább azért szedte le, mert a hirdetőnek szóltunk. Gondolom félt a lebukástól.
Nekem még szerepel az ismerőseim között ez a profil, de nem látok semmilyen olyan mozgást, ami marketplaces lenne. Az a durva, hogy mikor az eset történt, jelentettük a családtagok a facebooknak, de kb lekakkantották.
5. Channa* (válaszként erre: 2. - Archer84)
ma 09:58

Van olyan termék, amivel ezt meg lehet tenni de!

Mi amikor lakást árultunk, véletlenül belefutottunk egy Marketplacen árult lakásba, ami a mi lakásunk volt.

Ráírtunk, hogy miért árulja a lakásunkat?

Illetve írtunk még az FB-nek.

Aztán eltűnt a hirdetés.

Akkor nem tudtuk, hogy ez miért jó neki?

Mostanában jöttünk rá, hogy valószínűleg azt mondja az érdeklődőnek, hogy akkor tud adni elérhetőséget a tulajhoz és többet is, ha kifizeti a közvetítői díjat, ami x összeg, majd kiadja az elérhetőségeket, hogy egyeztessen a tulajjal, aki azt mondja, hogy már elkelt, vagy el sem éri, mert rossz telefonszámot ad. stb.

Tehát, igen! az előre adott pénz reményében csinálják.

ma 09:45
Így van, csaló, adathalász linkeket, meg kamu termékek reklámjait osztják meg.
3. michelle.r (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:43

Igen, a barátnőmtől két német nyelvű céges oldalt loptak el. Egyelőre úgy tűnik, nem használják, semmi változás, csak a nevét változtatták meg.

Nyilvánvaló csalásra haszálják hülyítik azokat akiket lehet, nyomogass egy appot és dől a lé, nem kell semmit sem tenned, tudnod típusú "munkákkal".

2. Archer84 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:41
Bármire lehet. Pl marketplacen nem létező árukat árulni, majd lelépni az előreutalt pénzzel.

Tesóm egy középkorú pasi, aki a FB oldalát alig használta. Még 150 ismerőse sem volt, nem osztott meg sok tartalmat, annak a profilnak a messengerén tartottuk a kapcsolatot. Valamikor tavaly feltörték a fiókját, lecserélték az emailt, állítottak be kétfaktoros azonosítást, szóval kb totál átvette valaki az irányítást a fiók felett, és mivel tesóm annyira nem akart ezzel foglalkozni, hagyta a francba.

Mára minden személyes fénykép eltűnt, az idegen ( nyilván kamu névvel, és képekkel) használja az oldalt, de nem annyira aktív.

Ennek mi értelme van?

Ha egy pörgős oldal lenne, megérteném, de így nekem totál érthetetlen.

Ti jártatok már így? Vagy van elképzelésetek arról, mi célból vesznek el ilyen oldalakat?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook