Habos-diós szelet 2 recept

6 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1 EK liszt
1 EK zsemlemorzsa
Krém:
1 vanilia pudingpor
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 EK rum
10 dkg darált dió
5 dl tej
A Habos-diós szelet 2 elkészítési módja:
A tojásfehérjéből keményhabot verünk,majd curorral tovább verjük, beletesszük a tojások sárgáját, diót, lisztet, morzsát,ovatosan összekeverjük, és kikent tepsibe öntjük és meg sütjük. Elkészitjük a krémet, a pudingot megfőzzük, mikor kihült beletesszük a vajat, és a diót, simára keverjük,rummal. A kihült diós piskótát ketté vágjuk,és a fele krémmel megtöltjük,majd a tetjét is megkenjük a krémmel, és szeletekre vagy kockára vágjuk, Mindegyik tetejére egy-egy dió darabot teszünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. ápr. 10. 15:32
A habos-diós szelet 2 elkészítési módja és hozzávalói.