Csokoládé parfé recept
A Csokoládé parfé hozzávalói:2 dl tej
15 dkg cukor
2 tojásságája
12 dkg étcsokoládé
2 dl tejszinhab
vanilin cukor
A Csokoládé parfé elkészítési módja:
A lágyitott csokoládét hidegen elkeverjük a tejjel, és a tojássárgájával, és a porcukorral, majd tűzre tesszük és állandó keveréssel sürű krémmé főzzük. fözés után leszürjük és hütjük. A kihült krémet összekeverjük a keményre vert tejszinhabbal, majd egy bordasütöt folpakkal kibélelünk,és bele öntjük. 4-5 órára a mélyhütőbe tesszük. Majd kiboritjuk és tálaljuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. ápr. 4. 09:58
A csokoládé parfé elkészítési módja és hozzávalói.