PCOS fogyás - nektek mi hozott áttörést? (beszélgetés)
Azóta normális a súlyom, amióta nem érdekelnek a kalóriák, hanem a szénhidrát bevitelt korlátozom, úgyhogy ebben nem tudok segíteni. De abban egészen biztos vagyok, hogy a 800 kalória ráadásul edzés mellett iszonyú kevés. Meg abban is, hogy sok a heti 5 súlyzós edzés.
Fogalmam sincs hány kalória lehet egy adag sült csülökben, vagy székelykáposztában, de gyanítom, hogy közel van a te egész napi keretedhez. 🙃
Nem tanács, nem értek hozzá, én így tartom a súlyomat, és 48 évesen izmosabb vagyok, mint valaha.
Időszakos böjtölök, az időkeretem 12.00 - 20.00, ezen kívül nem eszem. 12.00-kor kezdek egy löttyel, amiben minden ásványi anyag, nyomelem, vitamin benne van, utána ebéd, ami általában hús, saláta, vagy főzelék hússal, néha egy tartalmasabb leves. Vacsi előtt egy másik lötty, és nagyon könnyű vacsora. Egész nap kb. 1,5 - 2 liter víz.
Az edzés vagy futó, vagy lépcsőző gépen, miközben nézek egy filmet. Vagy Pilates, illetve Callanetics vagy Body Art, az új szerelem. 🤗
Én azt vettem észre magamon, hogy akkor működik, ha közben jól érzem magam, nem "teszek erőszakot" a testemen. És ez nem jelenti azt, hogy nem fáradok el. 165 cm vagyok és 55 kiló.
Ebből fogyni??
Akkor vissza szívom, neked csak alakformálás kell.
Ne viccelj és pont 10 cm-el vagyok kevesebb és nekem kellene 55 kg-nak lenni.
Fehérjére tényleg figyelj, mert az kell a fogyáshoz is!!
Pont azért nem fogysz, mert ez túl kevés a kalória bevitel. De ha fogy is, akkor ha normálisan kezdesz enni (nem a régi zabálásra gondolok, hanem ésszerűen), akkor jó pár kiló vissza fog jönni.
Súlyzós edzéstől amúgy sem fogsz fogyni. Nézd meg melyik nő fogy, aki kövér és TRX edzésre jár? Úgyan olyan nagydarabok maradnak, csak erősek és izmosak lesznek.
Cardio edzés kell, ahol jó sok kalóriát elégetsz.
Pl nézd meg youtube-n Oliva Lawsont, BurpeeGirlt vagy Growwithjo videoit. Egy óra alatt 400-500 kalória égethető. Meg 2-3 naponta mehet alakformáló edzés pl Mary Braun vagy aki durvább az Pamela Reif.
Nem tudom milyen magas vagy és hány kg, de kb 1200-1400 kalória azért kellene az élethez és a fogyáshoz is.
Ha pl megáll a fogyás, akkor érdemes pár napig feljebb vinni a kalóriákat, aztán visszaállni, ez sokszor segít újra beindítani a fogyást.
Napi 800 kcal?? Az iszonyú kevés. 1200 minimum, de inkább 1400-1500, bár nem írtad sem a súlyod, sem a magasságod. PCOS mellé a kemény, nagy súlyos edzések helyett inkább a zsírégető tartományban végzett, nem túlságosan megerőltető edzéseket szokták javasolni.
Semmiképpen ne élj 800 kcal-on hosszú távon, nem tesz jót. Ebből nyilván nem is tud a szervezeted izmot sem építeni, meg semmit igazából.
További ajánlott fórumok:
- "Nagy fogyás" a TV2-n
- A sikeres fogyás titka. Nektek mi vált be? Meséljetek..
- Nektek mit hozott a Télapó?
- Nektek mi az első szempontotok egy fogyás módszernél?
- Nektek milyen célotok van a fogyással? Ti miért fogytok, mi az indok?
- Ti mennyit tornáztok egy nap diéta mellett? Állt már nektek is meg a fogyás huzmosabb időre?