Tartós sajtos recept

Elkészítési idő 1 perc

A Tartós sajtos hozzávalói:
1/2 kg liszt
1 Ráma
10 dkg zsír
3 dkg élesztő- belemorzsolni
1 egész tojás plusz még egy sárgája
1 egész tojás a megkenéséhez
1 evk. só ha soknak ítéled meg változtass, de szerintünk így jó
annyi tejfel, hogy jól összeálljon
8dkg sajt a szóráshoz

Sütőpapírt szoktam a tepsibe tenni.

8 dkg sajtot lereszelsz és a tojással megkent rudakat szépen a sajttal beszórod. Kb. 10 perc a sütési idő, 8-as fokozaton.
Nekem a sütőmön 10 a maximum beállítási lehetőség. Miután megsült picit vársz és kiszedegeted. Óvatosan mert könnyen törik.

A sajt mivel megolvad sülés közben, érdemes távol tenni a rudakat egymástól, mert ha összeolvadnak, akkor nehezen tudod kivenni a tepsiből..


A Tartós sajtos elkészítési módja:
Fél cm vastagságúra kinyújtod és fél újnyi szélességre felvagdalod derelye vágóval. Én rudakat csinálok többnyire, de lehet likőrös pohárral pogácsákat is szaggatni. Egész tojással megkened és a megreszelt sajtot ráhinted.

Sütőpapírt szoktam a tepsibe tenni.

Kb. 10 -12 perc a sütési idő, 8-as fokozaton.
Nekem a sütőmön 10 a maximum beállítási lehetőség.
Miután megsült picit vársz és kiszedegeted, de óvatosan,mert könnyen törik.

A sajt mivel megolvad sülés közben, érdemes távol tenni a rudakat egymástól, mert ha összeolvadnak, akkor nehezen tudod kivenni a tepsiből..


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tartós sajtos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook