Tartós sajtos recept


1/2 kg liszt
1 Ráma
10 dkg zsír
3 dkg élesztő- belemorzsolni
1 egész tojás plusz még egy sárgája
1 egész tojás a megkenéséhez
1 evk. só ha soknak ítéled meg változtass, de szerintünk így jó
annyi tejfel, hogy jól összeálljon
8dkg sajt a szóráshoz
Sütőpapírt szoktam a tepsibe tenni.
8 dkg sajtot lereszelsz és a tojással megkent rudakat szépen a sajttal beszórod. Kb. 10 perc a sütési idő, 8-as fokozaton.
Nekem a sütőmön 10 a maximum beállítási lehetőség. Miután megsült picit vársz és kiszedegeted. Óvatosan mert könnyen törik.
A sajt mivel megolvad sülés közben, érdemes távol tenni a rudakat egymástól, mert ha összeolvadnak, akkor nehezen tudod kivenni a tepsiből..
A Tartós sajtos elkészítési módja:
Fél cm vastagságúra kinyújtod és fél újnyi szélességre felvagdalod derelye vágóval. Én rudakat csinálok többnyire, de lehet likőrös pohárral pogácsákat is szaggatni. Egész tojással megkened és a megreszelt sajtot ráhinted.
Sütőpapírt szoktam a tepsibe tenni.
Kb. 10 -12 perc a sütési idő, 8-as fokozaton.
Nekem a sütőmön 10 a maximum beállítási lehetőség.
Miután megsült picit vársz és kiszedegeted, de óvatosan,mert könnyen törik.
A sajt mivel megolvad sülés közben, érdemes távol tenni a rudakat egymástól, mert ha összeolvadnak, akkor nehezen tudod kivenni a tepsiből..
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ilike46, 2012. ápr. 12. 16:05
A tartós sajtos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.