Nigella süteménye (csokis) recept
60 perc
A Nigella süteménye (csokis) hozzávalói:
1 db. Lidl-s kakaós koszorú (piskóta, csomagolt, lyukas közepű)
1 ü. Magozott meggybefőtt (leöntve, lével a piskótát meg lehet locsolni)
30 dkg. Étcsokoládé (3 db. Lidl-s – 139 Ft-os)
10 dkg. Kristály cukor
Fél liter tejszín (Penny-s, főzőtejszín – 200 Ft)
Fél liter tej
1 cs. csoki puding (Dr. Oetker prémium – csokis)
Lekvár
A Nigella süteménye (csokis) elkészítési módja:
A piskótát kb. cm-es szeletekre vágjuk, kettesével a lekvárral összeragasztjuk, és kibélelünk vele egy nagy tálat (ketté is lehet osztani). A meggy levével meglocsolhatjuk a piskótát és közé szórjuk a meggyet. Mikróban felolvasztjuk az összetördelt csokit (500 W 3-4 perc), hozzákeverem a fél liter tejszínt, a fél liter tejet + a 10 dkg. cukrot és a csoki pudingot (ahhoz, hogy simára tudjam keverni, a pudingport kevés tejbe előtt már kikeverem) hozzákeverjük a masszához. Mindezt 750 W-on, 10-12 percig mikrózzuk a megfelelő sűrűség eléréséig. Kicsit hagyom kihűlni, néha megkeverem, majd ráöntöm a piskótára és lehűtöm. (a tetejét tetszés szerint gyümölccsel, vagy tejszínhabbal díszíthetem).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 47857a36a5, 2009. dec. 10. 14:17
A nigella süteménye (csokis) elkészítési módja és hozzávalói.