Narancskehely recept
A Narancskehely hozzávalói:4 db narancs
1/2 dl rum
3 tojás
5 dkg mazsola
15 dkg porcukor
2 dl tej
vanília
tejszínhab
mandula
A Narancskehely elkészítési módja:
A narancsot jól megmossuk és megtöröljük. A narancsok egyharmadát levágjuk úgy hogy a nagyobbik kétharmad rész szép kehelyforma legyen.A narancs belét kiskanállal kiszedjük és áttörjük. A tojásokat elkeverjük a porcukorral egy darabka vaníliát teszünk bele és 2 dl tejjel feleresztve kis lángon sűrűre főzzük.Amikor kihűlt belekeverjük a rumba áztatott mazsolát a narancs átszűrt levét,majd a krémmel megtöltjük a narancshéjakat. Hűtőbe tesszük.Tálaláskor cukrozott tejszínhabbal ás hámozot vágott mandulával díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. nov. 7. 22:02
A narancskehely elkészítési módja és hozzávalói.