Majonézes ráksaláta recept
A Majonézes ráksaláta hozzávalói:50 dkg koktélrák
2.5 dl tejföl
2 dl majonéz
mustár
só
porcukor
őrölt bors
citrom
fokhagyma
1 salátalevél
A Majonézes ráksaláta elkészítési módja:
A rákot sós citromos forró vízbe öntjük és kb 2-3 percig forraljuk,leszűrjük.félretesszük,hogy telljesen kihűljön. Összekeverjük a majonézt,a tejfölt, és ízlés szerint ízesítjük pici sóval,cukorral,mustárral és borssal,majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. A kihült rákot belekeverjük a mártásba. Tálalásig hűtőbe tesszük,majd pirítóssal,salátaágyon tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. nov. 3. 22:26
A majonézes ráksaláta elkészítési módja és hozzávalói.