Málnás babapiskótás szelet recept
A Málnás babapiskótás szelet hozzávalói:30 dkg liszt
1 tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál méz
2 evőkanál tejföl
5 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna.
Krém: 3 csomag málnaízű pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag babapiskóta, 2 dl málnaszörp, kevés piros ételszínezék (ezt ki is lehet hagyni).
Máz: 20 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2 evőkanál olvasztott hűtött margarin, 1 evőkanál bonbonmeggy aroma.
A Málnás babapiskótás szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk. A krémhez a pudingot 1 dl málnaszörpben kikeverjük, majd a tejben felfőzzük, hűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal kikeverjük. Az első lapra rátöltjük a krém felét, majd rátesszük a málnaszörpben megforgatott babapiskótákat. Bevonjuk a krém másik felével, majd mehet rá a másik lap. Bevonjuk a mázzal.
Jó étvágyat !
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: batarine, 2012. jan. 2. 20:24
A málnás babapiskótás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.