Tőkehal mustármártással recept
A Tőkehal mustármártással hozzávalói:400 g tőkehalfilé
0.5 citromból nyert citromlé
1 evőkanál finomliszt
1 ek vaj
100 ml tej
100 ml habtejszín
1 ek mustár
1 ek kapor
0.5 teáskanál worcestershire-szósz
0.5 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
A Tőkehal mustármártással elkészítési módja:
A filéket megmossuk, szárazra itatjuk, esetleg kettévágjuk, majd a citromlével és a worcestershire-szósszal meglocsoljuk. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A maradék vajat egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, 2-3 percig főzzük. A mártáshoz keverjük a mustárt és a kaprot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A halfiléket sózzuk, az előkészített formába tesszük, és megszórjuk a fűszerpaprikával. A mustáros mártást a filékre köré öntjük. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. nov. 24. 15:50
A tőkehal mustármártással elkészítési módja és hozzávalói.