Narancsos gesztenyetekercs II. recept
A Narancsos gesztenyetekercs II. hozzávalói:3 csomag gesztenyemassza (75 dkg)
2 evőkanál narancslé vagy narancslikőr
1 dl narancslé
1 dl tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál gyümölcscukor vagy cukor
5 dkg vaj vagy margarin
1 narancs
12 dkg tejcsokoládés vagy étcsokoládés tortabevonó
6 dkg vaj vagy margarin
kandírozott citrus darabok
A Narancsos gesztenyetekercs II. elkészítési módja:
A gesztenyemasszát olvasszuk ki, majd 2 ek. narancslével gyúrjuk át. A tejet a narancslével és a liszttel főzzük fel. Édesítsük, majd még melegen keverjük bele a vajat. A sárga krémet hűtőben hűtsük ki. Töltés: A gesztenyét egy folpackon nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságú téglalappá. Erre kenjük rá a narancsos krémet. A narancs húsát vágjuk kis kockákra és szórjuk rá a krémre. A folpack segítségével tekerjük fel, majd tegyük fagyasztóba egy jó órára. A tej- vagy étcsokis bevonót gőz felett olvasszuk fel és keverjük bele a vajat, majd kenjük rá a gesztenyetekercsre, és a tetejét szórjuk meg kandírozott citrushéjakkal. (mamanet.hu)
Az adventi időszakban érdemes ezt a sütés nélküli narancsos sütit elkészíteni. Alig van vele munka, de a végeredmény tökéletes. Gluténmentes, és növényi tejpótlóval készítve tejmentes is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2012. dec. 14. 05:32
A narancsos gesztenyetekercs ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.