Meggyes-pudingos sütemény recept
30 perc
A Meggyes-pudingos sütemény hozzávalói:
Tésztához:
10 dkg margarin
20 dkg finomliszt
8 dkg kristálycukor
egy csipetnyi sütőpor
1 db tojás
Töltelékhez:
1 csg vaniliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
2 pohár tejföl
25 dkg kimagozott meggy (vagy bármilyen más gyümölcs)
Öntet:
1/2 l gyümölcslé (vagy szörp)
2 csg zselatin
A Meggyes-pudingos sütemény elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután kinyújtjuk és kikent tepsibe tesszük. Külön megfőzzük a pudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. végül a tetejére szórjuk a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 180 fokon. Ha megsült megcsináljuk az öntetet rá. Ha kész, leöntjük az öntettel a sütit még a tepsiben, ha kihűlt, tálalhatjuk.
35x25 cm-es tepsihez.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Moncsy85, 2011. máj. 16. 13:13
A meggyes-pudingos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.