Palacsintatorta zabpehelyből recept
35 perc
A Palacsintatorta zabpehelyből hozzávalói:
Tésztához:
3 tojás
folyékony édesítő ízlés szerint
25 dkg zabpehely (őrölve)
1 dl ásványvíz
5 dl tej
Töltelékhez:
0.5 kg tehéntúró
folyékony édesítő ízlés szerint
mazsola
2 evőkanál tejföl
vanília
citromhéj
A Palacsintatorta zabpehelyből elkészítési módja:
Tészta: 3 tojást egy tálba teszek, jól elkeverem, hozzáadom a folyékony édesítőt és az őrölt zabpelyhet, az ásványvizet és a tejet. Simára keverem és hagyom 10-15 percig állni. Sűrűsödni fog, így kell még hozzá víz, vagy tej. Teflonpalacsintasütőbe teszek kis olajat, jól felforrósítom, löttyintek bele a tésztából és úgy, mint a hagyományos palacsintát, kisütöm. A túrót egy tálba teszem, a többi hozzávalóval együtt. Jól kikeverem. Egy kerek jénaiba teszek egy kihült palacsintát, rákenek a krémből, még egy palacsinta, megint krém és ezt addig, amíg elnem fogynak a hozzávalók. Így tortaformája lesz és könnyen fellehet szeletelni. A tetejére juharszirup, csoki, vagy bármi más (fogyizóknak esetleg semmi :)) tehető.
Melegen szakadósabb a tészta, de ha kihűlt, könnyen fellehet tekerni.
Egymásra rakva viszont a szakadozottakat is ellehet rejteni.
A tölteléket helyettesíthetjük lekvárral, csokival, fantázia és ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: J.K. Itza, 2009. máj. 2. 10:25
A palacsintatorta zabpehelyből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.