Update Mirinda - szelet recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Update Mirinda - szelet hozzávalói:
Tésztához:
6 tojás
8 evőkanál zabpehely darálva
2 ek. natúr kakaópor
2 ek. folyékony édesítő
2 ek. 12%-os tejföl
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 evőkanál víz
0,5 dl olívaolaj
Túrókrémhez:
2 cs. zsírszegény túró (kb. 50 dkg)
2 dl tejföl
Fruktóz ízlés szerint
zselatin
reszelt citromhéj
Zseléhez:
7 dl diabetikus szénsavas narancslé
2 cs. vaníliás Oetker pudingpor
1 ek. folyékony édesítő (nem feltétlen kell)
Az Update Mirinda - szelet elkészítési módja:
Tészta: A tojások sárgáját elkeverjük az édesítővel, a vízzel, olajjal és a tejföllel. Hozzáadjuk a zabpelyhet a szódabikarbónával, majd a kakaóport. Végül hozzákeverjük a felvert tojásfehérje habot. Jól kivajazott, közepes méretű tepsiben sütjük, és azonnal a sütőbe dugjuk, különben a zabpehely teljesen lesüllyed a tészta aljára! Kb. 20 percig sütjük 170 fokon, és a középső sín helyett eggyel magasabban. Sütőajtót nem szabad nyitogatni. Túrókrém: A túrót el kell keverni a fruktózzal és a tejföllel, majd hozzá kell adni a reszelt citromhéjat. A zselatint a leírás szerint el kell készíteni, majd ezt is hozzákeverni a túrós masszához. Hűtőben egy kicsit dermeszteni kell. Zselé: A narancsléből kimérünk 6 dl-t, és feltesszük forralni. 1 dl-ben pedig elkeverjük a 2 cs. pudingport. Ha valaki édesen szereti, hozzákeverhet még édesítőt. Ha felforrt, hozzáadjuk a pudingos masszát, és 1-2 percig forraljuk. Langyosra hűtjük. A kihűlt tésztalapra rákenjük a túrókrémet, majd a langyos zselét. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a zselé és a krém.
Nem készítettem még el, csak megtetszett
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vakri, 2010. márc. 29. 08:17
Az update mirinda - szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.