Update somlói galuska recept





Piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek zabkorpa
- fél csomag sütőpor
- édesítő ízlés szerint
Sziruphoz:
- 1 citrom és 1 narancs lereszelt héja
- édesítő ízlés szerint
- 2 dl víz
- mazsola
Krémhez:
- 25 dkg light mascarpone
- édesítő ízlés szerint
- darált dió
Öntethez
- 7 dl zsírszegény tej
- 1 csokoládés pudingpor
- édesítő ízlés szerint
Tálaláshoz hulala vagy más nem cukrozott növényi tejszínhab.
Az Update somlói galuska elkészítési módja:
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. 4 tojás sárgáját édesítővel nagyon sokáig vertem, míg szép habos és majdnem fehér lett. Felvertem keményre a fehérjét. Nagyon óvatosan összeforgattam a kettőt, majd még óvatosabban belekevertem a zabkorpát és a sütőport. Ezt gyorsan bele kell önteni a vajazott lisztezett tortaformába vagy tepsibe, mert különben leülepszik a zabkorpa és azonnal be a sütőbe. 15 percig semmiképp se nyisd ki a sütőt, de amúgy összesen 25 percig sütöttem és csak miután teljesen kihűlt vettem ki a formából. Kettévágtam, meglocsoltam az alaposan összeforralt leszűrt "sziruppal", édesítős light mascarponét és diót tettem közé. Teteje rá, megint a szirup, és nyakon öntöttem a csoki pudingból készült öntettel.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vakri, 2011. jan. 23. 10:34
Az update somlói galuska elkészítési módja és hozzávalói.