Amerikai mazsolás-diós káposztasaláta recept
100 perc
419 kcal
75 dkg fejes saláta
8 dkg világos színű mazsola
10 dkg durvára vágott dió
1 citrom
2 alma
1,5 dl tejszín
1-1 kávéskanál mustár és köménymag
őrölt bors
só
A díszítéshez
petrezselyem
Az Amerikai mazsolás-diós káposztasaláta elkészítési módja:
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, 1 órára hűtőbe tesszük, majd kinyomkodjuk, és kilazítva mély tálba tesszük. Az almák közepét kivájjuk, húsát felkockázzuk, majd rögtön meglocsoljuk citromlével. A tejszínt a mustárral, a maradék citromlével, kevés sóval, borssal habosra keverjük. A káposztához keverjük az almát, a lecsöpögtetett mazsolát, a diót és a köményt. A szósszal meglocsoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Petrezselyemmel díszítve, frissen tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. júl. 8. 03:20
Az amerikai mazsolás-diós káposztasaláta elkészítési módja és hozzávalói.