Csirkesalátával töltött alma lilahagymával recept
A Csirkesalátával töltött alma lilahagymával hozzávalói:8 alma
2 db főtt vagy sült csirkemell ( előző ételünkből megmaradt )
1 db kefir
5 dkg sajt
2 ek majonéz
1 kis fél lila hagyma
fél citrom leve
só, fűszerkeverék
A Csirkesalátával töltött alma lilahagymával elkészítési módja:
A kicsontozott csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. Az almát előkészítjük, mossuk, nem hámozzuk meg. Tetejükről levágunk egy kalapot. Annyi almahúst vágjuk ki belőlük, hogy 1 cm-es fala maradjon. 3 dl vizet forralunk, beletesszük az almát és az almaforgácsot is. Felforraljuk, majd azonnal leszűrjük. A majonézt, reszelt sajtot, kefirt, a csirkemell csíkokat és a szeletelt vöröshagymát összekeverjük. Felhasználásig hűtőszekrénybe tartjuk. Ha az alma megszikkad, a forgácsot belekeverjük a majonézes salátába. Púposra töltjük az almákat. Lehűtve tálaljuk
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jún. 13. 09:35
A csirkesalátával töltött alma lilahagymával elkészítési módja és hozzávalói.