Töltött gömb cukkinik recept
A Töltött gömb cukkinik hozzávalói:3 db gömb cukkini
20 dkg darált sertéscomb vagy csirkemell
2 db tojás
1 marék rizs
só
bors
vegeta
1 diónyi vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
2 dl tejföl
5 dkg parmezán sajt
1 teáskanál zsemlemorzsa
2 evőkanál kókusz zsír
A Töltött gömb cukkinik elkészítési módja:
A rizst megmossuk és félpuhára főzzük. A cukkinik mindkét végét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét, és mindegyik cukkini alját egyenesre vágjuk, hogy ne billegjen (talpat vágunk). A kivájt részt félre tesszük, mert felhasználjuk a töltelékhez. A cukkini hajókat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegetával, és állni hagyjuk. A kókuszzsírt feltesszük melegedni, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pároljuk, majd belekeverjük a darált húst is, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg majdnem a zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a cukkinik kivájt belsejét, amit kockára vágtunk, és pár percig tovább pároljuk. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, rátesszük a főtt rizst, és egy felvert tojást, majd jól összekeverjük. Megtöltjük vele a cukkiniket, amiket egy kókuszzsírral kikent tepsibe rakunk. A tejfölt egy tojással elkeverjük, és meglocsoljuk vele a megtöltött cukkinik tetejét. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal, aminek a tetejére kevés zsemlemorzsát szórunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha a töltelékből maradt, akkor azt muffin formába tesszük és a cukkinikkel együtt sütjük meg.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jún. 3. 07:32
A töltött gömb cukkinik elkészítési módja és hozzávalói.