Csicseriborsós zöldségraguleves recept
A Csicseriborsós zöldségraguleves hozzávalói:10 dkg csicseriborsó
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
15 dkg brokkoli
15 dkg karfiol
½ fej vöröshagyma
kókuszolaj
2 dl kókusztejszín
1 evőkanál curry fűszerkeverék
1 zöldségleveskocka
A Csicseriborsós zöldségraguleves elkészítési módja:
A csicseriborsót előző este, vagy minimum főzés előtt egy órával kétszeres mennyiségű vízbe áztatjuk.A felduzzadt csicseriborsót bő vízben, alacsony lángon kb. 30 percig főzzük. A megtisztított sárga- és fehérrépát karikákra vágjuk, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a vöröshagymát felaprítjuk. Felforrósított kókuszolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a leveskockát és a curry port, végül felöntjük kb. 1 liter vízzel és alacsony lángon főzzük. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a leveshez a megfőtt és leszűrt csicseriborsót is. Végül elkeverjük a levesben a kókusztejszínt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. máj. 23. 13:44
A csicseriborsós zöldségraguleves elkészítési módja és hozzávalói.