Hűsítő citromleves recept
A Hűsítő citromleves hozzávalói:2 db citrom
1 l víz
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db fahéjrúd (kisebb)
4 db szegfűszeg
0.5 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
2 dl habtejszín (nem cukrozott)
20 dkg ananászkonzerv (a tálaláshoz)
A Hűsítő citromleves elkészítési módja:
A citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk. A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, 10 dkg cukrot, vaníliás cukrot és a citromokat. Addig főzzük, amíg a citromkarikák megpuhulnak (kb. 15-20 perc). Lehúzzuk az edényt a tűzről. A fűszereket kiszedjük a vízből. A vaníliás pudingport simára keverjük pár kanál vízzel, teszünk hozzá pár kanál forró levest is, és besűrítjük vele a levest. (Az eredeti recept nem a forró levest sűríti a pudingporral, hanem a végén a hideg tejszínben keveri el, és ez kerül - főzés nélkül - a hideg levesbe. Nekem ezzel a módszerrel olyan lisztes, nem befejezett érzésem van, de hátha másnak így ízlik majd. :) ) Merülőmixerrel simára turmixoljuk. Aki fél a kicsapódó forró folyadéktól, hűtse be a levest, és utána turmixolja csak! Hűtsük be jól a levest! A hűtőből kivéve kóstoljuk, ha nem elég édes, ízlés szerint tehetünk még hozzá cukrot! A 2 dl tejszínt tálba öntjük, majd merőkanalanként adjuk hozzá a citromlevest és kézi habverővel elkeverjük. Tányérra szedjük, levesbetétnek ananászt kínálunk hozzá!
Nagyon hidegen kínáljuk!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. máj. 16. 17:10
A hűsítő citromleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.