Csalán leves biotipp-től recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csalán leves biotipp-től hozzávalói:
félvödör csalán
liszt
oliva olaj
fokhagyma
tejföl
A Csalán leves biotipp-től elkészítési módja:
"Nagyanyáról-lányra száll ez a recept a családunkban,nagyon finom és épp most van itt az ideje ennek a főzésének: Biztonságos helyről begyűjtjük a csalán felső friss gyenge hajtását kb. fél vödörnyit. Tiszta legyen egyéb zöld növénytől mentes. Vizet felteszünk,ha forr ráöntjük a csalánra. Ha kihűlt szűrjük le a levét ne öntsük el! Akár szobanövények locsolására is felhasználható. A leszűrt csalánból nyomjuk ki a vizet,így gombócokat kapunk, ezeket apróra felvágjuk , aprítjuk. Lisztes rántást készítünk (ha megpirult a liszt akkor jó), amibe az apróra vágott csalánt beletesszük. Felönjük vizzel, sóval egy fej apróra vágott fokhagymával tejföllel gazdagítjuk. A végén kolbász karikákkal és felvert tojással is növelhetjük tápértékét és az ízeket...
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 5bastya, 2016. máj. 12. 14:29
A csalán leves biotipp-től elkészítési módja és hozzávalói.