Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Újhagymaleves recept

Újhagymaleves recept

Az Újhagymaleves hozzávalói:
4 cs. újhagyma
1 vöröshagyma
2 burgonya
2,5 dl tej
5 dkg márványsajt
2 dl tejszín
olaj, fehérbors, só


Az Újhagymaleves elkészítési módja:
Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Felöntjük egy liter vízzel, s felforraljuk. Beletesszük a felkockázott burgonyát, és fél óráig főzzük. A márványsajtot szétmorzsoljuk, 1 dl tejszínből habot verünk. A maradék tejszínt a leveshez adjuk a tejjel együtt, botmixerrel krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A levest a tejszínhabból szaggatott galuskával és a márványsajttal kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Újhagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook