Újhagymaleves recept

4 cs. újhagyma
1 vöröshagyma
2 burgonya
2,5 dl tej
5 dkg márványsajt
2 dl tejszín
olaj, fehérbors, só
Az Újhagymaleves elkészítési módja:
Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Felöntjük egy liter vízzel, s felforraljuk. Beletesszük a felkockázott burgonyát, és fél óráig főzzük. A márványsajtot szétmorzsoljuk, 1 dl tejszínből habot verünk. A maradék tejszínt a leveshez adjuk a tejjel együtt, botmixerrel krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A levest a tejszínhabból szaggatott galuskával és a márványsajttal kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. ápr. 10. 11:12
Az Újhagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.