Húsvéti tojásleves recept

(2 személyre)
1 liter sonkalé
1 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál őrölt paprika
1 egész tojás
1 keményre főtt tojás apróra vágva
5 dkg főtt sonka apróra vágva
petrezselyemzöld
só
A Húsvéti tojásleves elkészítési módja:
Az 1 evőkanál étolajat kissé felmelegítem, beleteszem az őrölt paprikát és picit megfuttatom. Felöntöm a sonka levével. Sózom, felforralom. Az egész tojást felhabarom. Az apróra vágott főtt tojást és az apróra vágott sonkát a levesbe teszem. Amikor újra felforr, beleöntöm a felhabart tojást és már csak annyi ideig főzöm, amíg a tojás megfő. Tálaláskor megszórom petrezselyemzölddel. Aki szereti, pár csepp ecettel ízesítheti.
Húsvét után egy könnyű leves. Sonka, tojás általában marad.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 27. 15:11
A húsvéti tojásleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.