Zsúrpogácsa recept

Fél kiló liszt,
20 dkg vaj,
fél evőkanál só,
1 tojás,
1 kiskanál sütőpor,
2 dl tejföl.
A pogácsák tetejére:
egy tojás villával kissé fölverve, reszelt sajt vagy magvak ízlés szerint.
A Zsúrpogácsa elkészítési módja:
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a tojást, a tejfölt, és az egészből sima tésztát gyúrunk. (Ha túl kemény, kis tejfölt kell még hozzáadni.) A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy éles késsel rudacskákra vágjuk, a tetejét fölvert tojással megkenjük, reszelt sajttal vagy magvakkal megszórjuk, aztán 180 fokos sütőben megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 25. 07:47
A zsúrpogácsa elkészítési módja és hozzávalói.