Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Káposztás malachús recept

Káposztás malachús recept

A Káposztás malachús hozzávalói:
4 személyre:

60 dkg bőrös malaccomb vagy -csülök
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 szál rozmaring
10 dkg füstölt hús
1 csokor kapor
60 dkg fejes káposzta
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt


A Káposztás malachús elkészítési módja:
A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a malachúst, sózzuk, és beledobjuk a babérlevelet, a rozmaringot. Kevés vizet adunk hozzá, fedő alatt 3 percig puhítjuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet. Fedő alatt kb. 50-60 percig főzzük. A füstölt húst megmossuk, kockákra vágjuk. Amikor félig puha a hús, beletesszük a füstölt húst is, és tovább puhítjuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A káposztát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és akkor adjuk a húshoz, amikor már majdnem teljesen megpuhult. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Beleszórjuk a kaprot, és puhára főzzük a húst. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a húshoz adjuk, és besűrítjük az ételt. Kiforraljuk (kb. 10 perc), és tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A káposztás malachús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook