Angol hagymaleves recept
Az Angol hagymaleves hozzávalói:10 fej vöröshagyma
2 tojássárgája
1 nagy szelet (10 dkg) rozskenyér
10kg vaj
2 evőkanál liszt
só
1 mokkáskaná1 ecet
ételízesítő
1 l víz
Az Angol hagymaleves elkészítési módja:
A megforrósított vajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel és két percig pirítjuk. Felöntjük egy liter vízzel, sóval és ételízesítővel ízesítjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott rozskenyeret. Tíz percig főzzük, majd a tűzről levéve felöntjük az ecettel és kevés levessel elkevert tojássárgájával. Állandóan kevergetve kissé összemelegítjük, de már nem forraljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. márc. 28. 07:30
Az angol hagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.