Kuksi féle töltött csirkecombok recept


Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
2 db szikkadt zsömle, vagy 2 szelet kenyér
2 nagy tojás
1/2 dl tej
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 cs. petrezselyemzöld
só
bors
1 ek. zsír
10 dkg zsír a sütéshez
kevés víz
A Kuksi féle töltött csirkecombok elkészítési módja:
A csirkecombokat alapos mosás után sózom, borsozom. Elkészítem a tölteléket. A zsömlékét kockára vágom és meglocsolom a felvert tojással, jól összekeverem. Ha kevésnek bizonyul pici tejet is teszek még hozzá. Megvárom, amíg beszívja a zsömle a tojásokat, a tejet, majd hozzákeverem a zsíron megpirított, kockázott hagymát, belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom. Végül belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összedolgozom. A tölteléket a combok bőre alá töltöm, tepsibe rakom, hozzáteszem a zsírt és öntök alá kb. 1,5 dl vizet. Közepes hőmérsékleten, gyakran locsolgatva sütöm, a vizet mindig pótolom, majd végül ropogósra pirítom, akkor már nem önök hozzá vizet. Krumplipürét készítek mellé köretnek és valamilyen befőttel, kompóttal fogyasztjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 5bastya, 2016. jan. 11. 09:37
A kuksi féle töltött csirkecombok elkészítési módja és hozzávalói.