Tejszínes spanyol csirke recept
A Tejszínes spanyol csirke hozzávalói:12 db csirke felsőcomb
2 fej fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1 evőkanál koriandermag
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
5 babérlevél
2 dl száraz sherry
1 evőkanál étkezési keményítő
2 dl tejszín
A Tejszínes spanyol csirke elkészítési módja:
A megpucolt fokhagymákat gerezdekre szedjük. A combokat sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a mozsárban összetört koriandermaggal. Egy akkora lábosban amelyben elférnek egymás mellett a combok összeolvasztjuk az olívaolajat és a vajat. Rádobjuk a fokhagymagerezdeket és erős tűzön 3 perc alatt kevergetve aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük, s helyükre berakjuk a csirkecombokat. Oldalanként 2-2 perc alatt megkapatjuk a húst, hozzáforgatjuk a fokhagymát, beleszórjuk a babérleveleket, felöntjük a sherryvel Annyi vizet öntünk rá, hogy szinte teljesen ellepje a combokat, s erős lángon felforraljuk. Amint rotyogni kezd lefedjük és mérsékelt tűzön 20-25 perc alatt csendes forrásban puhára főzzük a húst. (Néha megkeverjük, de nem kell folyamatosan foglalkozni vele.) Kézi habverővel simára keverjük a keményítőt a tejszínnel. Az omlósra főtt húsokat kiemeljük, befedjük, hogy ne hűljenek ki. A léhez adjuk a keményítős tejszínt, s 4 perc alatt mártást forralunk belőle, amellyel tálaláskor megöntözzük a combokat.
Semmi flanc, legjobb hozzá a puha kenyér, amivel kitunkolhatjuk a fokhagymás-sherrys mártást.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. jún. 2. 15:27
A tejszínes spanyol csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.