Tejszínes gombás spagetti recept
A Tejszínes gombás spagetti hozzávalói:65 dkg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
petrezselyem ízlés szerint
50 dkg spagetti tészta
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
A Tejszínes gombás spagetti elkészítési módja:
2 evőkanál olajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük. A gomba levet enged, ezért vizet nem öntünk rá. Mikor elfőtte a levét a gomba, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Együtt főzzük pár percig. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatunk rajta. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és besűrítjük vele a tejszínes gombát. Ízlés szerint utána sózhatjuk. Sós, olajos vízben főtt spagettivel tálaljuk.
én meg megbolondítottam egy kis reszelt sajttal.Isteni finom lett :)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. okt. 12. 11:22
A tejszínes gombás spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.