Vega rakott burgonya recept
A Vega rakott burgonya hozzávalói:8 közepes db burgonya
1 ek olívaolaj
1 kis db vöröshagyma (vagy 0,75 tk hing)
0.5 tk őrölt rozmaring
0.25 tk őrölt fekete bors
0.5 tk kurkuma
750 ml tejföl
1 ek olvasztott vaj
2 tk só
125 ml víz
1 teáskanál fűszerpaprika
2 ek friss petrezselyem
A Vega rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyaszeleteket enyhén sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük. Az olívaolajat közepes méretű serpenyőben közepes lángon felhevítjük, ha forró, beleszórjuk a hinget. 1-2 másodpercig pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, megkeverjük. Beletesszük a tejfölt, vajat, sót, vizet. Simára keverjük, levesszük a tűzről. A burgonyaszeleteket és a tejfölös szószt összekeverjük, vajazott tűzálló tálba öntjük, meghintjük pirospaprikával. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Friss petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. márc. 7. 18:16
A vega rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.