Kelkáposzta burgonyával töltve recept
A Kelkáposzta burgonyával töltve hozzávalói:80 dkg burgonya
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 keményre főzött tojás
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál őrölt kömény
2 dl tejföl
A Kelkáposzta burgonyával töltve elkészítési módja:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük. A káposztát leveleire szedjük, az ereket levágjuk róla,és forrásban lévő sós vízben 4-5 percig főzzük, majd lecsurgatjuk. A hagymát, a fokhagymát, a tojásokat apróra vágjuk. Az olaj felét serpenyőben felforrósítjuk, és a vöröshagymát aranysárgára pirítjuk benne. Beletesszük a fokhagymát, és egyet-kettőt kavarunk rajta, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a burgonyához, beletesszük a főtt tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel, s a masszát jól összekeverjük. A tölteléket a káposztalevelekre elosztjuk, feltekerjük, két végét kissé benyomkodjuk, mint a hagyományos töltött káposztánál. Kiolajozunk egy lábost, a töltelékeket szorosan egymás mellé belerakjuk. Aláöntünk 1 dl vizet, ráöntjük a tejfölt, és lefedve, lassú tűzön, kb. 20 perc alatt készre pároljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. márc. 4. 23:09
A kelkáposzta burgonyával töltve elkészítési módja és hozzávalói.