Káposztás csülök recept
A Káposztás csülök hozzávalói:2 hátsócsülök
2 kg savanyúkáposzta
4 fej vöröshagyma
3 közepes sárgarépa
50 dkg gomba
só
A Káposztás csülök elkészítési módja:
A csülköt feldaraboltatom a hentessel 6 arányos részre. A káposztát, ha szükséges, átmosom. A hagymát, gombát cikkekre, a sárgarépát kockákra vágom. Egy magas peremű tepsibe rétegezem a káposztát, rárakom a felaprított zöldségeket. A húsokat megsózom és fűszerezem grill fűszerkeverékkel. (Nekem saját összeállítású kedvenc fűszerkeverékem.) Alufóliával lefedem, és éjszakára érni hagyom a hűtőben. Másnap előmelegített sütőben 170 fokon 1,5 órán át sütöm. A fóliát leveszem, a húst megforgatom, hogy a bőre megpiruljon, és a keletkezett lé elpárologjon, további kb. 40 percig sütöm.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. márc. 1. 23:08
A káposztás csülök elkészítési módja és hozzávalói.