Kapros zöldbab recept
A Kapros zöldbab hozzávalói:1 kg fagyasztott zöldbab
1 evőkanál olaj
4 paradicsom
5 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg zsírszegény túró
1 csokor kapor
A Kapros zöldbab elkészítési módja:
A még fagyott zöldbabot a felmelegített olajon átfuttatjuk, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát negyedekbe vágva hozzáadjuk a zöldbabhoz, majd a reszelt vöröshagymával és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Jól összeforraljuk, tűzről levéve rászórjuk az elmorzsolt túrót, a finomra vágott kaprot, és lefedve hagyjuk kb. 10 percig állni, csak utána tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 26. 23:06
A kapros zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.