Marharagu recept
A Marharagu hozzávalói:1 kg marhalábszár (vagy hasonló marhahús, de comb semmiképpen)
4 vöröshagyma
25 dkg gomba
2 evőkanál liszt
3 dl fekete sör (ha nincs, barna sör is megteszi)
1 evőkanál barna cukor
1 babérlevél
5 dkg vaj
0,5 dl olaj
A Marharagu elkészítési módja:
A kb. 5 cm-es kockákra vágott húst olajos vajon minden oldalán megsütögetjük, majd kiszedjük. A zsiradékon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát, rátesszük a negyed-, félbevágott gombát. Amikor a levét elfőtte, meghintjük liszttel, pár percnyi kevergetés után felöntjük a sörrel. Hozzáadjuk a cukrot, visszatesszük a húst babérlevél kíséretében és sütőben kb. 3 óráig sütjük.
Petrezselymes burgonya illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 25. 23:06
A marharagu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.