Laktató recept
240 perc
sok:)
A Laktató hozzávalói:
marhahús (lapocka, nudli, lábszár vagy hasonló)
savanyú káposzta
kolbász (csípős)
szárazbab (mirelit)
vöröshagyma, fokhagyma
só
t.bors
babérlevél
pirospaprika
őrölt kömény
olaj
a nokedlihez:
liszt
tojás
víz
só
A Laktató elkészítési módja:
Olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd megszórjuk paprikával, gyorsan felengedjük vízzel, tehát egy pörköltalapot készítünk. Beletesszük a kockára vágott marhahúst, a fűszereket, és lassan párolni kezdjük. Hús minőségétől függően, amikor úgy gondoljuk, hogy 30-40 perc múlva teljesen puha, beletesszük a fagyott babot, és a beáztatott, majd kicsavart káposztát. Kellő mennyiségű víz hozzáadásával készre pároljuk. Később a karikára vágott csípős kolbásszal gazdagítjuk. Közben elkészítjük a nokedlit, kifőzzük, majd az amúgy is kalóriadús ételünkbe belekeverjük.
Bográcsban a legjobb, de tűzhelyen is kiválóan elkészíthető.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. aug. 7. 20:58
A laktató elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.