Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Debreceni baboslecsó recept

Debreceni baboslecsó recept

A Debreceni baboslecsó hozzávalói:
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1doboz vörös babkonzerv
30dkg lecsókolbász
20dkg paradicsom
50dkg lecsópaprika
1db csípős paprika
5-10dkg sertészsír
Só, bors, őrölt pirospaprika


A Debreceni baboslecsó elkészítési módja:
1. Készítsd elő a vöröshagymát és a fokhagymát, vagyis pucold meg, majd reszeld le őket. Karikázd fel a debreceni kolbász. 2. Tegyél egy lábosba zsírt, és ezen süsd ki a debrecenit alacsony lángon. Amikor kisült a kolbász, keverd hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd párold együtt őket. 3. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára. 4. Ha a hagymák már üvegesre sültek, akkor add hozzájuk először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát. 5. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik.


Kategória: Egytálételek receptjei


A debreceni baboslecsó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook