Málnás triffle recept
A Málnás triffle hozzávalói:3 tojássárgája,
10 dkg babapiskóta,
1 teáskanál kukoricaliszt,
6 dl tejszín,
3 dkg cukor,
3 dkg porcukor,
15 dkg málnalekvár,
5 dkg mandulaforgács,
5 cl cherry,
30 dkg friss málna
A Málnás triffle elkészítési módja:
A babapiskótákat a tál aljára fektetjük, majd a cherryvel meglocsoljuk, és lekvárt csurgatunk rá. Amíg a piskóta ázik, elkészítjük a pudingot. Ehhez 3 dl tejszínt melegítünk. Külön edényben kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, és a kukoricaliszttel. Ne engedjük felforrni a tejszínt, hanem amikor már eléggé forró, a tűzről félrehúzva,a habverő való folyamatos kevergetése mellett, óvatosan és egyenletesen hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezután visszatesszük a tűzre, és óvatosan, kis vagy közepes lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, hűlni hagyjuk. Végezetül a piskótát megszórjuk a málna felével, majd rákanalazzuk a krémet, amire a maradék tejszínből porcukorral kemény habot készítünk. A habra tesszük a maradék málnát, némi pirított mandulaforgáccsal is dekorálhatjuk. 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. júl. 30. 20:11
A málnás triffle elkészítési módja és hozzávalói.