Húsos-zöldséges tarhonya recept
90 perc
A Húsos-zöldséges tarhonya hozzávalói:
25 dkg tarhonya,
25 dkg sovány sertéslapocka,
1 csokor leveszöldség,
4 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1 csapott evőkanál édes,
piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
A Húsos-zöldséges tarhonya elkészítési módja:
Egy evőkanál felforrósított olajon megpirítom a tarhonyát, közben kevergetem. Ha már szépen, egyenletesen megpirult és világosbarna, térfogatának megfelelően dupla mennyiségű vízzel feltöltöm, és gyengén megsózom. Fedő alatt, kis lángon addig párolom, amíg a levét mind beszívja. Közben a megmaradt olajon megfonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és megsózom. Két evőkanál vizet ráöntök, majd visszateszem a tűzre. A kis kockákra vágott húst ráteszem, és folyamatos kevergetés közben fehéredésig pirítom. Ezután hozzáadom a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott zöldséget, és együtt pirítom tovább néhány percig. Végül annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi, beleteszem a megmosott, kicsumázott és karikákra vágott zöldpaprikát, meg az ugyancsak felszeletelt paradicsomot. Megborsozom. Fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve, puhára párolom. A már puha húshoz hozzáadom a tarhonyát, jól összekeverem, majd az előmelegített, forró sütőbe tolom. Fedő alatt ismételten addig párolom, amíg a tarhonya az összes húslevet is beszívja.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. júl. 26. 12:46
A húsos-zöldséges tarhonya elkészítési módja és hozzávalói.