Sörszivacs recept
A Sörszivacs hozzávalói:30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
fél tasak sütőpor,
1 kiskanál só,
2 dl tejföl,
1 tojás,
köménymag,
25 dkg reszelt sajt.
A Sörszivacs elkészítési módja:
A lisztbe belekeverjük a sütőport, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a sót, és annyi tejfölt, hogy rétestészta keménységű legyen. Kinyújtjuk, tojással megkenjük, köménymaggal és reszelt sajttal megszórjuk. Negyedóránként négyszer hajtogatjuk, mint a vajastésztát. A negyedik hajtogatás után fél centi vastagra kinyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk, és zsíradékkal kikent tepsibe rakjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. júl. 22. 14:15
A sörszivacs elkészítési módja és hozzávalói.